Actief lid worden?

Alle activiteiten en projecten van de VSAE worden georganiseerd door onze ongeveer 120 actieve leden. Als actief lid kun je een geweldige ervaring op doen door één of meerdere van onze activiteiten en projecten te organiseren. Voor het organiseren van een van de activiteiten en projecten word je samen met andere leden in een commissie geplaatst. Als commissielid binnen een commissie doe je veel verschillende vaardigheden op. Denk aan dingen als samenwerking, werken onder tijdsdruk en het contacten van bedrijven. Binnen de commissiewereld van de VSAE zijn er natuurlijk veel doorgroeimogelijkheden.

Naast het opdoen van vele vaardigheden staat een actieve deelname bij studieverenigingen ook erg goed op je CV. Als actief lid maak je deel uit van een gezellige groep VSAE’ers die vaak goed bevriend met elkaar zijn. Al met al zitten er dus erg veel voordelen aan een actief lidmaatschap bij de VSAE.

Deze commissieronde kun je je opgeven voor de volgende commissies:

- De Beroependagen
De Beroependagen is een van de grootste carrière evenementen van de VSAE .In samenwerking met de Financiële Studievereniging Amsterdam (FSA) verzorg je als commissie een tweedaags evenement waar studenten kennis kunnen maken met een aantal van de grootste bedrijven in ons vakgebied. Dit jaar zijn wij op zoek naar een voorzitter, twee acquisitieleden en promotie.

- Executive Committee Learning Academy
De Learning Academy is hét pareltje van de VSAE. Elk semester start er een nieuwe projectronde waarin de analisten met behulp van kwantitatieve analyse data van de klant onderzoeken en de resultaten presenteren. Als member van de Executive Committee ben je verantwoordelijk voor alles rondom de projectronde: het bedenken en regelen van projecten bij culturele instellingen of non-profit organisaties, tijdsplanning maken, overzicht houden, trainingen regelen voor de analistenpool en het begeleiden van een project.

- Research Project
Dit jaar gaat de VSAE het Research Project opzetten. Tijdens dit project zal je als commissielid verantwoordelijk zijn voor een groot en divers project. Dit varieert van het selecteren van een economisch interessante plek van bestemming, selecteren en coördineren van deelnemers tot het verkrijgen van onderzoeksprojecten van bedrijven, het plannen van een internationale reis en het schrijven van een onderzoeksrapport waar een bedrijf belangrijke strategische beslissingen op kan gaan baseren. 
Aangezien dit project voor het eerst georganiseerd wordt, zul je als commissielid veel meedenken en invloed hebben op de invulling van dit project. 

- The Experience Business Battle
Bij de Experience staat een echte Business Battle centraal. Tijdens deze dagen gaan we langs een aantal grote bedrijven om mee te maken hoe het is om daar te werken. In competitievorm zul je in groepen en individueel strijden om de Experience Business Battle te winnen. Voor volgend jaar zijn wij weer op zoek naar een nieuwe commissie. Als commissie ga je op zoek naar geïnteresseerde bedrijven en samen met hen nadenken over de inhoud van deze dagen.

Geïnteresseerd in één van deze commissies of wil je meer weten? Vul dit contactformulier hier onder in of stuur een mail naar Wies de Wit, via secretaris@vsae.nl. Dan gaan we samen een kopje koffie drinken om je meer te vertellen over de mogelijkheden om actief lid te worden bij de VSAE.