Aenorm

The Ultimate Experience - A Business Battle

Jowita Osinga
01 oktober 2017
Career

    

The Experience Business Battle is een tweedaags evenement, waarbij 18 tot 24 geselecteerde econometrie-, operationele research- en actuariaatstudenten zich middels bedrijfsgeoriënteerde cases proberen te onderscheiden op het gebied van analytisch vermogen, motivatie en sociale vaardigheden. De in-house kennismaking biedt de uitgelezen mogelijkheid om te ontdekken hoe het is om te werken bij verschillende toonaangevende bedrijven. In dit artikel vertelt Jowita Osinga, voorzitter van de commissie van The Experience Business Battle, over de dagen van The Experience van mei 2017.

Op 2 en 15 mei 2017 was het zover: The Experience Business Battle 2017! De eerste dag stonden MiCompany en Deloitte op het programma. We begonnen op het kantoor van MiCompany. Het eerste dat opviel was de locatie van het kantoor, dat zich midden in het centrum bevindt. Daarnaast is de ruimte zeer ruim en licht en heeft het een terras met prachtig uitzicht over heel Amsterdam. Er werd begonnen met een introductie over het bedrijf, waarin duidelijk werd wat hun voornaamste bezigheid is, namelijk data-analyse. Daarna was het tijd om zelf aan het werk te gaan! Er werden teams gevormd en MiCompany liet ons vele kleine opdrachten maken, die allemaal gericht waren op data-analyse. Voor elke opdracht hadden we een beperkte tijd. Dit zorgde ervoor dat sommige opdrachten erg stressvol waren en het belangrijk was om goed te communiceren binnen het team en taken te verdelen. Maar hierdoor was de dag ook erg dynamisch en ging het voor ons gevoel allemaal erg snel! Na elke ronde werden er punten uitgedeeld, waardoor iedereen erg competitief werd. Er stond namelijk nog wat op het spel... Uiteindelijk heeft het team van Wietse, Mats, Lennert en Helen gewonnen! We sloten af bij MiCompany met een lunch waarbij we alle vragen die we nog hadden konden stellen. Daarna was het alweer tijd om naar het volgende bedrijf te gaan, namelijk Deloitte.

Dit keer kwamen we aan bij The Edge: een zeer indrukwekkend gebouw dat geheel zelfvoorzienend is wat betreft energie. Ook Deloitte begon met een korte presentatie, waardoor we een goed beeld konden schetsen van de bezigheden en structuur van het bedrijf. Hierna mochten we in teams aan de slag. Aan ons de taak om uit de virtuele escape room te ontsnappen! Hiervoor moesten we vele kleine opdrachten uitvoeren, waarbij elk antwoord ons de sleutel gaf tot een hint. Met alle hints konden we uiteindelijk de case oplossen. Het was een erg leuke case waarbij iedereen werd uitgedaagd om al zijn skills in de strijd te zetten. De uiteindelijke winnaars waren Romy, Jasper, Gijs en Helen. De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje tijdens de borrel. Met een goed gevoel konden we terugkijken op een zeer geslaagde eerste dag! Bijna twee weken later was het tijd voor de tweede dag. Dit keer waren Capgemini en Zanders aan de beurt. Eerst reisden we naar Utrecht om daar Capgemini te bezoeken. Na een korte presentatie gingen we aan het werk aan een case. We kregen de opdracht om de distributie van een pakketbezorger te optimaliseren. In tegenstelling tot de voorgaande cases die we hadden gezien, was er dit keer veel ruimte voor creativiteit. Dit zorgde voor zeer gevarieerde gepresenteerde resultaten, aangezien elk team met nieuwe ideeën kwam. Maar slechts één team kon de winnaar zijn en dat waren Lizette, Bram en Wietse! Hierna volgde een lunch, waarbij er ook nog tijd was om ons door het Lab van Technology te leiden. Hier werden ons de nieuwste technologische snufjes en toepassingen gepresenteerd, die door Capgemini zijn ontworpen en veel worden gebruikt tijdens hun werk.

Vervolgens vertrokken we richting Bussum. We kwamen aan bij het kantoor van Zanders, wat zich in een zeer rustgevende omgeving bevindt. Het lijkt in eerste instantie meer een kleine villa dan een werkplek. We werden hartelijk ontvangen en konden nog even genieten van de tuin voordat de presentatie begon. Daarna werd ons alles verteld over de mogelijkheden bij Zanders en werd door ons uitgelegd hoe je hypotheken waardeert. Vervolgens was het aan ons de taak om zelf een aantal financiële producten te waarderen en dit te presenteren aan het management. Het team dat dit het best had gedaan waren Zooey, Tim, Wietse en Lizette, gefeliciteerd! We sloten de dag af met een borrel inclusief diner. Met een zeer voldaan gevoel keerden we die avond weer terug in Amsterdam.

Het waren twee zeer diverse, maar beide erg leuke en geslaagde dagen. Het heeft veel studenten een goed beeld kunnen gegeven van de mogelijkheden bij de bezochte bedrijven. Ook konden we een beetje
de bedrijfssfeer proeven door het inhousegedeelte. Tot slot feliciteren we nogmaals de winnaar van The Experience Business Battle 2017: Tim Gunneweg!

Cancel