Impact Projects

In het voorjaar van 2024 zullen er weer nieuwe teams van vier studenten beginnen aan een project voor een klant. Alle teams hebben verschillende vaardigheden en kwaliteiten nodig zoals een data-expert, een creatief brein, een goede prater of juist een denker, dus er schuilt een analist in iedereen!

In de verschillende projectfases worden er relevante trainingen gegeven om de teams te ondersteunen. Daarnaast zul je tussentijds regelmatig meeten met alle teams samen om de voortgang van elk project te bekijken. Op deze manier kunnen analisten ook inzichten bieden in elkaars projecten, en zo leer je ook het meest van je medestudenten. De projectronde wordt afgesloten met een kick-out waar alle teams hun bevindingen kunnen presenteren aan hun klant en aan andere geïnteresseerden.

De projecten voor de voorjaarsronde van 2024 zijn als volgt:

Zullen later worden gepresenteerd

 

Enkele voorgaande projecten

  • Yespers.

  • PAX is de grootste vredesorganisatie van Nederland. We werken aan de bescherming van burgers tegen oorlogsgeweld, aan het beëindigen van gewapend geweld en het opbouwen van inclusieve vrede. Dit doen we in conflictgebieden wereldwijd, samen met lokale partners en mensen die, net als wij, vinden dat iedereen recht heeft op een menswaardig leven in een vreedzame samenleving.

  • Instock: InstockMarket zet sinds 2014 voedselverspilling op de kaart. Wij verbinden voedseloverschotten en imperfecte producten met chefs en de horeca. Tot nu toe hebben we 1,3 miljoen kg voedsel gered in ons Food Rescue Centre in Amsterdam! Echter, staan we voor een uitdaging bij het beslissen over de hoeveelheid inkomende verspillingsstromen en het nemen van weloverwogen beslissingen over de acceptatie of afwijzing van deze stromen. Om dit probleem aan te pakken, heeft InstockMarket een acceptatiemodel/tool ​​nodig die de inkomende verspillingsstromen nauwkeurig en efficiënt kan beoordelen en een voorstel kan doen van de acceptatie of afwijzing van elke stroom (of de mate van acceptatie).

  • Het Potentieel Pakken: Het Potentieel Pakken is een non-profit organisatie opgericht in 2019. De missie van Het Potentieel Pakken is het oplossen van arbeidsmarktvraagstukken door de inzet van onbenut potentieel. Het project zal zich voornamelijk richten op welke factoren van invloed zijn op de interesse van werknemers om hun contract te verlengen, en andere mogelijke correlaties binnen de dataset (~4700 werknemers in de Nederlandse gezondheidszorg).

  • We hebben een project gedaan met Oxfam Novib, waar de studenten de verlies van donateurs hebben geanalyseerd met behulp van de data. Dit resulteerde in een model dat kon voorspellen of een persoon zou stoppen met doneren  in het eerste jaar.

  • We hebben een onderzoek gedaan naar de donaties binnen 'Samenloop voor Hoop' van KWF Kanker Bestrijding. Hier hebben we resulaten gevonden over waar en wanneer het optimaal is om de Samenloop te organiseren. Daarnaast hebben we de neuromarketing geanalyseerd om hun website te optimaliseren.

  • Voor Paradiso hebben we de relatie tussen het type drankjes dat verkocht werd tijdens verschillende type events.

  • Voor Ambulance IJsselland hebben we de optimale weg voor de ambulance om naar een ongeluk te komen gevonden, waarmee de reistijd is verkort.

  • Voor de Stadschouwburg Amsterdam is de mogelijkheid geboden om extra inkomen en nieuwe leden te werven met behulp van ticket prijs optimalisatie en leden analyse.

Cancel