Voor de non-profit

Waarom de Analytics Academy?

We proberen iedereen te inspireren om de dingen te doen die hen inspireren. We doen dit door een platform te bouwen om data-georiënteerde studenten in contact te brengen met non-profitorganisaties. Op deze manier dragen wij bij in de effectiviteit en efficiëntie van deze non-profitorganisaties, terwijl voor de studenten een stabiele basis wordt gecreëerd binnen het praktiseren van hun theoretische kennis.

Hoe steekt de Analytics Academy in elkaar?

De Analytics Academy is dé gelegenheid voor organisaties om te ontdekken wat het analyseren van data voor hen kan betekenen. Waar organisaties die een maatschappelijke bijdrage leveren niet altijd de mogelijkheid hebben om hoogwaardige adviezen op basis van data-analyses te verkrijgen, willen wij deze organisaties wel die kans bieden!

Anderzijds bieden wij econometrie-studenten zowel de kans om zich maatschappelijk in te zetten als de kans om in aanraking te komen met data-consultancy.  Middels trainingen van vooraanstaande consultancy bureaus wordt een alomvattend ontwikkelingsproces voor onze studenten gefaciliteerd. Zodoende worden binnen de Analytics Academy belangen van zowel organisaties als studenten bij elkaar gebracht en kunnen wij een win-winsituatie creëren!

Wat doet de Analytics Academy? 

Gedurende een ronde van 10 of 15 weken werken de meest toegewijde en enthousiaste studenten aan een project voor een organisatie zonder winstoogmerk. De projectronde trapt af met de Kick-Off, waarbij de partnerorganisaties hun project pitchen, om zodoende studenten te enthousiasmeren zich hiervoor aan te melden. Aan het einde van het project pitchen de student-analisten hun bevindingen aan de organisatie. Tevens vormen zij een advies op basis van de data-analyses.

Praktische informatie:

  • Aan ieder project werken 4 gemotiveerde ouderejaars studenten, voor ca. 4-6 uur per week per persoon. Ieder groepje heeft 1 senior analist, die fungeert als voorzitter en contactpersoon naar de partnerorganisatie. Deze senior analisten hebben of al ervaring op het gebied van zelfstandig onderzoek doen, of hebben al eerder een project gedaan voor de Analytics Academy. 

  • Er zijn twee projectrondes per jaar; de eerste van september tot december, de tweede van februari tot juni. De analisten zullen zich respectievelijk 10 en 15 weken over het vraagstuk van de organisatie buigen. 

  • De kosten voor deelname bedragen EUR 250,- excl. btw.

Voorbeelden van reeds voltooide projecten:

  • Project voor Paradiso, waarbij de relatie tussen type drankverkoop en type evenement onderzocht is om zo optimaal te kunnen inkopen en aanbieden.

  • Project voor de Ambulance IJsselland, waarbij de reistijd van een ambulance naar een ongeval korter is gemaakt.

  • Project voor Stadschouwburg Amsterdam, waarmee zij extra inkomsten kunnen genereren en gericht naar nieuwe leden kunnen zoeken dmv ticketprijs optimalisatie en ledenanalyse.

 

Geïnteresseerd om partnerorganisatie van de Analytics Academy te worden? Wij nodigen uw organisatie graag uit voor een koffietje om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen! 

Voor meer informatie en/of vragen kunt u mailen naar analyticsacademy@vsae.nl

Cancel