Econometric Game

Elk jaar organiseert de VSAE de Econometric Game, waar 30 teams van verschillende universiteiten van over de hele wereld naar Amsterdam komen om te werken aan een uitdagende case met een maatschappelijk thema. Gedurende drie dagen zullen zij de case oplossen door creatief om te gaan met verschillende econometrische methoden. Aan het einde van de dagen wordt één van de universiteiten uitgeroepen tot de winnaar van de Econometric Game.

De eerste editie van de Econometric Game werd georganiseerd door de VSAE in 1999. Vanaf dit moment is het evenement gegroeid van een eendaags nationaal evenement tot een internationaal gerespecteerd meerdaags evenement.  Gedurende de vorige edities hebben competitieve teams afkomstig van meer dan 30 universiteiten geprobeerd informatie te analyseren over HIV/aids in Afrika, het effect van alcoholconsumptie gedurende de zwangerschap en de effecten van het begrotingsbeleid op economische groei. Door deze uitdagende cases proberen we econometrie te gebruiken voor andere gebieden dan gewoonlijks om op deze wijze de capaciteiten van de deelnemers te testen en hun theoretische kennis ten gunsten van de maatschappij te gebruiken.

AE studenten aan de UvA kunnen tegenwoordig ook deelnemen aan de Econometric Game door middel van de zogenoemde Amsterdam Data Challenge. Dit is een versimpelde versie van de daadwerkelijke case welke gedurende één middag in teamverband wordt opgelost. Na het maken van de case presenteer je jouw bevindingen met je team aan de casemakers, waarna je de presentaties van de echte Econometric Game finalisten mag bijwonen! De dag wordt afgesloten met een diner samen met alle Econometric Game deelnemers.

De komende editie van de Econometric Game vindt plaats van 20 tot en met 22 april 2022.

Meer informatie over de afgelopen edities en de Amsterdam Data Challenge kan je vinden op de site van de Econometric Game.

www.econometricgame.nl

Hieronder is de aftermovie van de Econometric Game 2017 te bekijken

Cancel