Trainee Risk

Bedrijf
PGB Pensioendiensten
Type
Traineeship
Locatie
Amsterdam
Sector
Risk Management, Financial services

Omschrijving

Wil je graag alles leren over financiële risico’s en de beheersing daarvan? En werk je graag bij een maatschappelijk betrokken organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Wat ga je doen?
Je denkt na over hoe je het beste de financiële risico’s inzichtelijk kunt maken en werkt hiervoor aan het opzetten van nieuwe tools voor rapportages en analyse. Het bouwen van deze tools wordt een van je belangrijkste taken.

Daarnaast ga je samen met jouw collega’s van Financial Riskmanagement (FRM) de financiële risico’s te lijf. 
Je helpt bij het opzetten en maken van risicoanalyses om de financiële risico’s en performance van het Pensioenfonds PGB inzichtelijk te maken. Jouw analyses en rapportages gebruiken wij om de resultaten, de risico’s en voorstellen van onze vermogensbeheerders kritisch te analyseren en te beoordelen. Verder werk je mee aan onderzoeken naar beleggingscategorieën en het beoordelen van voorstellen van de vermogensbeheerders. 

Je krijgt hiermee een unieke kijk in de keuken van (de afdeling FRM van) PGB Pensioendiensten. We werken samen aan het verbeteren van het (financiële) risicomanagement en horen graag jouw ideeën. We hebben allemaal een verschillende achtergrond waardoor we elkaar goed aanvullen en van elkaar leren. Dit maakt het werken binnen FRM leuk en leerzaam. 

Wie ben jij?
Je bent analytisch, leergierig, pragmatisch, gericht op resultaten en hebt programmeerervaring. Je geeft jouw mening, stelt vragen en vraagt ook door. Je wilt je ontwikkelen, veel  leren en steekt graag de handen uit de mouwen. 

Verder heb je… 
• een afgeronde universitaire of hbo-opleiding (bijv. econometrie, natuur-/wiskunde);
• affiniteit met vermogensbeheer, de pensioenwereld en/of ICT; 
• een gestructureerde manier van werken; 
• ervaring met MS Office(Excel/VBA);
• bij voorkeur ervaring met Matlab en/of SQL  

Wie zijn wij?
PGB Pensioendiensten is de uitvoeringsorganisatie van Pensioenfonds PGB. Met ruim 200 medewerkers verzorgen wij de pensioenen van meer dan 300.000 mensen. Daarnaast beheren wij een vermogen van ruim € 25,5 miljard. Onze belangrijkste taak is de pensioenen goed en betaalbaar te houden. Wij willen de beste uitvoerder zijn voor Pensioenfonds PGB. Dat betekent dat wij ons bewust zijn van onze omgeving en inspelen op (maatschappelijke) ontwikkelingen. Onze kernwaarden zijn: klantgericht, samenwerken en kostenbewust. Onze enthousiaste medewerkers nemen verantwoordelijkheid en werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.  

Wat bieden wij jou?
Een leuke baan bij een organisatie die volop in ontwikkeling is, met ruimte voor eigen inbreng, een open sfeer en fijne collega’s. Ook krijg je bij ons veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Zo bepaal jij zelf hoe je jouw werk indeelt. En heb je de ruimte om jezelf te ontwikkelen via trainingen, opleidingen etc. 

Verder krijg je…
- een passend salaris, inclusief 13e maand;
- 32 vakantiedagen (op basis van een 38-urige werkweek);
- flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken;
- een uitgebreide collectieve pensioenregeling. 

Solliciteren of meer weten?
Wil jij deze baan? Stuur dan je motivatie + CV naar Fenja Koningstein, HR-adviseur, via hr@pgbpensioendiensten.nl. Heb je vragen over de functie? Dan bel je Erwin Houbrechts, manager Riskmanagement, op 06 11 75 45 94. Een pre-employment screening is onderdeel van het selectieproces.

Cancel