Business analist SAFe Agile

Bedrijf
Belastingdienst
Type
Fulltime job
Locatie
Utrecht
Branche / Vakgebied
Data Science, IT & Programming
Vereiste taal
Nederlands
Website
http://werken.belastingdienst.nl/data-en-analyse

Omschrijving

Business analist SAFe Agile

De Belastingdienst stelt  burgers en bedrijven centraal. Wijzigende regelgeving en de verwachtingen van de maatschappij vragen om een hoge mate van wendbaarheid om onze processen te verbeteren. Het proces- en IT landschap van de Belastingdienst is echter complex. De Belastingdienst wil sneller nieuwe functionaliteiten ter beschikking stellen die beter aansluiten op de behoefte van de burger en de bedrijven. Voor de ontwikkeling van onze dienstverlening zoeken wij dan ook meerdere collega’s die aan de slag gaan als Business Analist. 

Ben jij een Business Analist of wil je er één worden? Solliciteer dan snel, zodat we samen kunnen oriënteren op jouw behoeften en wensen binnen je loopbaan. Na dit gesprek gaan we op zoek naar welke mogelijkheid binnen de Belastingdienst het beste bij je past.

We hebben namelijk bij meerdere directies plekken te vervullen. Je kunt dan denken aan uitvoerende directies als MKB of particulieren maar ook aan ondersteunende directies als Informatievoorziening & Databeheersing of de SSO Organisatie & Personeel. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden tijdens onze kennismaking.

Dit doe je bij de Belastingdienst

Als Business Analist ben je verbinder tussen aan de ene kant de keten en aan de andere kant de gebruikersorganisatie. Als Business Analist word je ingezet in een keten en wordt gevraagd om een analyse te doen op de bestaande business-processen die horen bij een verandergebied. Als Business Analist ondersteun je met jouw analyses de ketentafel, de productmanager of de productowner.

Als Business Analist ontwerp en beschrijf je bedrijfsprocessen (COPAFIJTH-BI breed) en modelleer je de gegevens volgens de bestaande kaders. Je doet dit voor bestaande en nieuwe processen.  Ook zorg je ervoor dat de mogelijkheden en onmogelijkheden van onder meer de techniek, wetgeving en bedrijfsvoering verwerkt worden in ontwerpproducten. Daarnaast zorgt je er als Business Analist voor dat in de realisatie en implementatie het ontwerp juist wordt geïnterpreteerd. 

Als Business Analist werk je vanuit het Informatiemanagement-team. De vertegenwoordigers van Informatiemanagement werken samen met multidisciplinaire agile teams (DevOps/BizDevOps) en inhoudelijke experts in de business. Op dit moment worden binnen de Belastingdienst de Informatiemanagement-teams bij de uitvoerende directies opgezet.

Volg deze link voor meer informatie.

Cancel