Deelnemen

Binnen de Learning Academy kan jij op verschillende manieren deelnemen. Door actief te worden ontwikkel je jezelf op een heel ander vlak dan je in de collegebanken leert. Je komt in contact met culturele instellingen en non-profit organisaties voor wie jij een kwantitatief vraagstuk oplost en vooraanstaande bedrijven die voor jou trainingen verzorgen. 

Elk nieuw collegejaar, in het eerste semester, wordt de Executive Committee van de Learning Academy opgezet. Deze commissie is er verantwoordelijk voor dat in het tweede semester een nieuwe projectronde van start kan gaan. In deze projectronde kunnen studenten aan de slag als analist in één van de projecten.

Analistenpool

Studenten in de analistenpool werken mee aan één van de projecten van de Learning Academy. Je duikt in de rol van analist om jouw klant te helpen met complexe datavraagstukken. Onderdeel van dit proces is het bepalen van de onderzoeksvraag, onderzoeksplan, analyseren van de data, data visualiseren en de resultaten presenteren aan de directie van de klant.

Als analist van de Learning Academy bundel je jouw kwantitatieve vermogens met de skills uit de Academy en breng je ze vervolgens in de praktijk. Je kan deelnemen aan structurele trainingen van vooraanstaande strategy consultants, innoverende data start-ups, acteurs, think-thanks en meer. Daarnaast construeer je datastrategieën voor goede doelen en culturele instellingen in Amsterdam en ben je deel van een netwerk van innoverende professionals en studenten.

Aan elk project wordt een team van ongeveer 3 à 4 analisten verbonden. Eén van deze analisten is de Senior Analist en zorgt ervoor dat alles goed loopt binnen het project. Deze persoon neemt de rol van voorzitter aan binnen het team. Gedurende 10 tot 12 weken tijdens het tweede semester, houdt het team zich bezig met het vraagstuk van de klant en probeert hen zo goed mogelijk te helpen.

Meer informatie over hoe een projectronde er precies uitziet en voorbeelden van projecten die in voorgaande rondes geweest zijn, is te vinden onder het kopje Projecten. Voorbeelden van skills die behandeld worden zijn te vinden onder het kopje Trainingen.

Cancel