Doel

Algemeen

Econometrie wordt veelal gezien als dé studie om de grote vraagtekens van data te beantwoorden. Vragen die steeds meer en meer invloed uitoefenen op de manier waarop onze wereld zich vormt. Zo kopte The Economist onlangs nog met “Data sciences help meet the challenges of the 21st century” en noemde The Harvard Business Review “Data scientist - the sexiest job of the 21st century”. Een heleboel beloftes, velen waarvan op dit moment waar gemaakt worden. Data brengt mensen bij elkaar en verschaft in een handomdraai inzichten die de wereld razendsnel veranderen. Een aantal van de meest succesvolle bedrijven hebben op tijd manieren gevonden om hier hun profijt uit te halen.

De vraag is hoe jij, als pas afgestudeerde, deze belofte uiteindelijk ook waar kunt maken? Het studeren van Econometrie is in ieder geval een goede stap in de eerste richting. Hier blijft het echter niet bij. Enkel de theoretische achtergrond van onze studie is niet noodzakelijkerwijs genoeg om succesvol te kunnen opereren in het veld van data-analyse en het verbeteren van de manier waarop de wereld in elkaar zit. Er komt creativiteit bij kijken, communicatieve vaardigheden en een goed besef wat men verwacht en wat er mogelijk is. Teamwork is essentieel, net als presentatie vaardigheden, visualisatie van resultaten, de lijst is haast oneindig. Om die reden is de VSAE in dialogen getreden met een aantal van de meest toonaangevend en innoverende bedrijven om een antwoord te vinden op de voorheen geformuleerde vraag. 

Met trots presenteren wij u, als antwoord hierop, de QC Learning Academy. Een samenwerking tussen de academische wereld, het bedrijfsleven en de stad Amsterdam. Om studenten adequaat op te kunnen leiden tot (data)leiders van de toekomst zal de Academy continu in contact staan met het bedrijfsleven en een dynamische skill set doceren die antwoorden kan geven op de vragen van de toekomst. Daarnaast zullen er real-life cases gepresenteerd worden door culturele instellingen en goede doelen in Amsterdam en zul jij in een data-consultant rol je skills kunnen praktiseren. 

De Academy draait om ontwikkeling, ontwikkeling en nog eens ontwikkeling. Daarom zul je als deelnemer continu gecoacht worden en kun je zelf aangeven welke punten je het liefst verbetert. Daarnaast is de Academy bedoeld om, naast haar didactische perspectief, ook de wereld een klein beetje te verbeteren. Om die reden doen wij onze case studies voor culturele instellingen en goede doelen in Amsterdam. Deels omdat deze partijen veelal niet de koopkracht hebben om dergelijke consults zelf af te nemen, maar ook omdat er nog enorme stappen te halen zijn in deze sector.

Wil jij een toekomstige leider worden? Wil jij je ontwikkelen tot een all-round professional? Je creatieve visie verbeteren? De wereld een beetje beter maken of je inzetten voor cultuur? Stuur dan een mailtje naar learningacademy@vsae.nl voor verdere informatie!

Cancel