Over de Learning Academy

Er komt een nieuw semester aan, en een nieuw semester betekent een nieuwe ronde van de VSAE Learning Academy!

Wat is de Learning Academy?
De Learning Academy is een initiatief van de VSAE, waarin studenten de kans krijgen om als kwantitatief consultant aan de slag te gaan en hun theoretische kennis in de praktijk te brengen op echte data van non-profit organisaties. Elk semester doen er verschillende partnerorganisaties mee, elk met een unieke case en unieke data.

Als Learning Academy analist zet je je kennis om in advies voor een kleine of grote non-profit organisatie. Deze organisaties hebben een vraagstuk ontwikkeld, en het is aan jou om hun consultant te zijn: formuleer een onderzoeksvraag, onderzoek alle aspecten van deze vraag met de beschikbare gegevens, en presenteer tot slot een op maat gemaakt advies aan de klant. Als Learning Academy analist ga je in teams van drie of vier VSAE studenten aan de slag gaan en ben je ongeveer vier uur per week aan de case bezig.

Waarom zou ik meedoen?
Behalve dat je je medestudenten ontmoet en een hecht team met ze vormt, krijg je ook de kans om je data science skills te oefenen op een echt project. Zoiets zal je in de studie niet zo snel tegenkomen, dus de Learning Academy is een goede manier om je kennis en vaardigheden te verbreden. Daarnaast organiseren verschillende bedrijven trainingen over relevante onderwerpen om alle projecten te ondersteunen. Trainingen uit eerdere rondes gingen bijvoorbeeld over datavisualisatie, leadership, Microsoft Excel en meer. Deelnemen aan de Learning Academy is ook een goede manier om je CV te boosten!

Welke organisaties doen er dit semester mee?
De partnerorganisaties die de rol van klant zullen aannemen dit semester, worden aangekondigd op de Learning Academy Kick-off op maandag 4 februari om 18:00 uur bij Het Groene Paleis. Op deze avond zullen vertegenwoordigers van alle organisaties hun projecten kort pitchen en de data presenteren. Vervolgens hebben we een borrel waarbij je nog even kunt napraten en meer te weten kunt komen over de projecten.

We hopen je daar te zien!

Cancel