AEMAS

Het Amsterdam Executive programme in Actuarial Science (AEMAS) heeft opnieuw een succesvol collegejaar afgesloten. Vijftien studenten hebben op 24 januari jl. de postmaster Actuarial Practice Cycle afgerond en kunnen lid worden van de beroepsvereniging Actuarieel Genootschap (AG).

De postmaster Actuarial Practice Cycle is het laatste deel van de AEMAS opleiding. De opleiding is door het AG geaccrediteerd. AG-directeur drs.ir. Jeroen Breen AAG was aanwezig bij de feestelijke afsluiting en nodigde de afgestudeerden uit om het lidmaatschap van het AG aan te vragen. De AEMAS opgeleide actuarissen beschikken naast technische kennis vanuit de wiskunde, statistiek, econometrie en finance ook over goed ontwikkelde competenties op het gebied van communicatie, verslaggeving, management en ethiek. De Amsterdam Business School ziet de AEMAS dan ook als een belangrijke uitbreiding van het traditionele onderwijsaanbod.

De nieuwe actuarissen zijn zowel wetenschappelijk als praktisch optimaal voorbereid op actuariële functies bij instellingen waar financieel risicomanagement van het hoogste niveau nodig is. Zodra zij naast het AEMAS certificaat ook twee jaar relevante werkervaring hebben, kunnen zij de AG-titel verwerven.

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER AEMAS

Cancel