Wat is AE BAN?

De VSAE is de vereniging voor alle studenten Actuariaat, Econometrie en Business Analytics aan de Universiteit van Amsterdam. Maar wat houden deze studies nou precies in?

Actuariële Wetenschappen

Moet een roker meer premie voor een ziektekostenverzekering betalen dan een niet-roker? En mensen met een erfelijke ziekte? Bij Actuariële Wetenschappen leer je de complexe afwegingen maken die bij verzekeringen komen kijken. Een actuaris (verzekeringswiskundige) berekent verzekeringspremies en dat vergt scherp denkwerk. De relatie tussen het toeval en het financiële risico staat centraal. Maar een actuaris kijkt ook naar rente, inflatie én naar demografische, ethische en juridische aspecten. Je benadert de werkelijkheid met uiterst precieze, wiskundige kansmodellen. Dus, ben je goed met abstracties en getallen? Dan is Actuariële Wetenschappen iets voor jou!

Kijk voor meer informatie op de site van de UvA

Nog meer over Actuariaat vind je ook op de websites van het Actuarieel GenootschapThe Institute of Actuaries en The Society of Actuaries.

Econometrie 

Laten mensen de auto staan als de accijns op brandstof verder stijgt? Welk effect heeft een rentedaling op groei en inflatie? Zulke vraagstukken kom je tegen bij Econometrie. Je analyseert de economische werkelijkheid met wiskundige modellen: het resultaat vertaal je naar economisch beleid. De arbeidsmarkt staat om econometristen te springen. Dus ben je wiskundig sterk en geïnteresseerd in economie? Dan is Econometrie wat voor jou!

Kijk voor meer informatie op de site van de UvA

Nog meer over Econometrie vind je ook op de websites van het Centraal Bureau voor de StatistiekEconometrie.nl en Tinbergen Institute

Business Analytics

Wat is de efficiëntste manier om treinen te laten rijden? Kun je met data voorspellen of een tumor goed- of kwaadaardig is? Bij Business Analytics leer je hoe organisaties complexe vraagstukken kunnen oplossen door het gebruik van wiskundige modellen. Tijdens de studie leg je een stevige wiskundige basis die nodig is voor data analyse. Daarnaast ben je veel aan het programmeren en volg je ook bedrijfskundige vakken ter verbreding. Ben je goed in wiskunde, houd je van programmeren en ben je geïnteresseerd in het verbeteren van organisaties? Dan is Business Analytics wat voor jou!

Kijk voor meer informatie op de site van de UvA

Nog meer over Business Analytics vind je ook hier: Analytics for a better world projects

Cancel